Skillnad mellan versioner av "Högdalenverket"

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'Högdalenverket är ett kraftverk beläget i Stockholms södra förorter som bränner enorma mängder sopor för att förse stockholmarna med energi. Då traktorer används f...')
(Ingen skillnad)

Versionen från 25 mars 2020 kl. 11.57

Högdalenverket är ett kraftverk beläget i Stockholms södra förorter som bränner enorma mängder sopor för att förse stockholmarna med energi. Då traktorer används för att skyffla soporna in i brännugnarna, händer det rätt ofta att det flyger iväg plastkassar, tomma Palle Kuling-påsar och annat bös från traktorernas skopor. Det vore så klar trist om det flög in en massa skrot över de närliggande förorterna Hökarängen och Gubbängen, vilket är anledningen till att man valt att bygga Högdalenverket i en dalgång mellan tre kullar. De tre kullarna som fångar upp alla sopor som är på vift är konstgjorda och heter Högdalstopparna. De anlades vid slutet av 1950-talet under socialdemokratisk regi, vilket är allmän kännedom.

Vad som är mindre känt är att de konstgjorda kullarna är fyllda av ruinerna av Klarakvarteren. Detta är ett ypperligt exempel på hur skickliga Socialdemokratiska Arbetarpartiet en gång var på att äga borgerligheten och driva med överheten. Klarakvarteren, som för den genomsnittlige kälkborgerliga Stockholmaren förkroppsligar ett svunnet idealsamhället, tjänar idag ett överordnat syfte. Det vill säga att förhindra att en använd kondom från ett halvslött tisdagsknull i Bredäng flaxar iväg och landar i sandlådan vid ett hyreslägenhetsområde i Söderort. Ett sekundärt syfte med Högdalentopparna är så klart rent turistmässigt. Idag är det möjligt för var och en att resa dit och se hur fekaliebefläckat Lambipapper landar på de fysiska kvarlevorna av den bemedlade kulturinnerstadsstockholmarens ur-trauma. Att det inte mer öppet marknadsförs som ett givet resmål har sannolikt att göra både med att Stockholms Kommun är borgerligt styrd och att all mobbarglädje försvunnit ur SAP sedan Göran Perssons avgång som partiledare 2007.