Holmsunds tropikhus

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök

Holmsunds tropikhus är enligt dess hemsida "ett kunskapscentrum där man kan fascineras av livets stora, unika mångfald" som vill verka för en "nyfiken natursyn som också tar hänsyn till det levande livet omkring oss." Inte minst är Holmsunds tropikhus ett klockrent föremål för en Nissepediaartikel eftersom det uppfyller alla önskvärda kriterier för en sådan: Den är en lite provinsiell företeelse och har med djur att göra.

Historia

Drottningsheikhtropik.jpg

Holmsunds tropikhus låg förr på bottenplanet i gamla sporthallen i Holmstund men har sedemera flyttat till egna lokaler, varpå den gamla sporthallen brann ner (eller upp, beroende på perspektiv). Man skriver på hemsidan (notera festligt syftningsfel) att "på den tiden var det en uppskattad utställning med enbart uppstoppade djur som flitigt besöktes, inte minst under sommarmånaderna."

Nutid

Nu kan dock besökare av Holmsunds tropikhus, förutom uppstoppade djur, se levande ormar och "olika slags leddjur". Det kostar 40 spänn för ungdomar att gå in. För vuxna vill de ha 60. Man har stängt måndag - tisdag och öppet lördag - söndag. Vad som sker där emellan förtäljer inte hemsidan, vilket lätt gör en lite misstänksam och orolig.