Hyena

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök
Puzzle globe logo
Wu-Tang clan poserar med hyena. Från vänster RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa, Ol' Dirty Bastard

Hyenan (Hyaenidae) är det djur som är mest crust av alla djur som man kommer på sådär på rak arm. Till utseendet ser det ut att vara ett hunddjur men tillhör egentligen grenen kattliknande rovdjur (Feliformia). Arten delas upp i underarterna jordvarg, brun hyena, strimmig hyena och fläckig hyena. Pälsen är grov, fläckig eller strimmig och kan ibland vara försedd med små lappar som det står Conflict, Extinction of Mankind eller Discharge på. Den kan inte dra in sina klor och har en skalle som på många vis skiljer sig från liknande rovdjurs, inte minst vad gäller de grova käkarna. Ordet hyena kommer från grekiskans hýaina som är ett nedsättande ord för svin.

Föda

Jordvargen lever uteslutande på termiter och är immun mot det gift som vissa djurarter utsöndrar - Ja, hyenan till och med uppskattar det, sägs det. De andra underarterna lever mest av att sno kadaver från andra djur. De behöver inte dricka eftersom vätskebehövet täcks av födan (ruttet blod).