Lothar

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök

Lothar är den engelska bondkatt som blev den första dokumenterade Lolkatten[1]. När han var ca två månader gammal så togs en bild på honom poserande på hans ägarinnas axel som sedan skulle bli känd som den första bilden föreställande en Lolkatt.

Lothar var först

Han var under sin livstid en riktig linslus och detta ledde till att ett rykte florerade om att han skulle vara gay bland hanarna vid hans revir på Winchester Street, Hampshire. Lothar gillade de facto att posera med familjemedlemmarna men försökte under den senare delen av sitt liv tvätta bort den oseriösa stämpeln han fått genom de foton som togs av honom som ung. För Lothars del var det aldrig tal om att göra någon modellkarriär då han inte var en raskatt, pga detta var han periodvis deprimerad och missbrukade kattmynta för att orka med att sköta sina dagliga rutiner i hushållet såsom att jaga möss och garnnystan. Genom att ofrivilligt undvika en modellkarriär levde han dock i det stora hela ett förhållandevis lugnt kattliv och somnade in vid en ålder av arton år.

Modern Lolkatt, bild tagen på 00-talet

Lothars minne bevaras endast av Internet då han själv inte erkände sitt faderskap till några kattungar under sin livstid.

Lothar har även gett namn åt en av warcraftuniversats största krigare, sir Anduin Lothar, knight champion of the kingdom of Azeroth under hordens första invasion av hans hemvärld och supreme commander of the armies of Loarderon under hordens andra invasion. Denne Lothar dog i strid, man mot man, med den väldige orchen Warchief Ogrim Doomhammer, just innan alliansen segrade och den mörka portalen stängdes.