Snefotad ultrapelikan

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök

Snefotad ultrapelikan (Pelecanus conspiratoris) är en art inom familjen pelikaner. Den lever ett rätt stillsamt liv i Mogadonien och några småöar runtikring på fisk och vatten, ungefär som fattigpensionärer. I jämförelse med andra pelikanarter är den snedfotade ultrapelikanen ganska stor och kan väga upp till 15 kilo. Dess maffiga vikt i kombination med dålig flygförmåga och att den har så sneda fötter att den inte kan gå så fort har medfört att den inte klarar sig speciellt bra i trafiken. Så nu är den rätt utrotningshotad. Men självklart har den en stor pungliknande säck under näbben. Den har fullt med ohyra i fjäderdräkten så man bör inte klappa den, men den är väldigt social så att sällskapa går bra.

En snefotad ultrapelikan på en av sina sällsynta flygturer. Som ni märker ser den väldigt missnöjd ut med detta. Körpen till vänster är betydligt mer avslappnad i sin situation.