Speedos

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök
Demonstration av ett par klassiska speedos
Speedos är ett slags småbyxa för män och används i första hand på stranden och andra vattenrelaterade platser. Ibland kallas småbyxan därför också badkalsong. Speedon inger enligt vissa en känsla av frihet och ledighet, medan andra emotsätter sig dess ärliga framhävande av kroppens eventuella skavanker. I Europa är speedon mest populär i Tyskland och Grekland, men har också haft en storhetsperiod här i Norden under 70- och 80-talen, innan den blev utkonkurrerad av dess storebror, badshortsen.

Tillvägagångssätt vid påklädning

För att ta på dig ett par speedos lägger du dessa framför dig på marken eller golvet, sedan kliver du med fötterna ner i de för detta ändamål ägnade hålen i plagget med vardera foten. OBS! Akta så att ingen står bakom dig och ser på! Därefter tar du tag i kalsongens överkant och drar den över knäna och så småningom upp i skrevet. Nu är det dags att justera dragskon och knyta en rosett av snörena samt kontrollera så att allt som ska vara inne i speedon är inne i speedon. Om allt är som det ska har du lyckats med att ta på dig badplagget och kan nu sakta jogga fram och tillbaka längs stranden, skutta omkring i vattnet eller vad du nu vill göra.

Tillvägagångssätt vid avklädning

När du är nöjd med din användning av speedon för den här gången uppsöker du med fördel en skyddad plats såsom ett ombytningsbås eller några lågt växande björkar. Här knyter du upp dragskon och rullar sedan försiktigt ner speedon för låren. Plagget har nämligen blivit blött sedan du tog på det, antingen av vatten eller svett, och kan inte åka av på samma vis som ett par kalsonger gör. Plagget hamnar nu på marken, medan du står hukad med benen tätt ihop. Sätt nu skyndsamt på dig ett par kalsonger och kanske ett par shorts och skynda ner till vattenbrynet för att vaska dina speedos och på så vis avlägsna sand och växtdelar som har fastnat på dem. Häng dem på en kvist för att torka.