Ulmerkott

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök

En mycket sällsynt hundras, först omtalad i sketchen "Hundägare Barbro Lindeman", Barbro (eller var det Brabor, eller Rabarbro) Lindeman är ägare av en hund av den ovanliga rasen Ulmerkott från Japanska Schweiz. För att korrekt beskriva rasen saxar vi helt enkelt en del av sketchen:

H: Väldigt dyrbara hundar från Japanska Schweiz. Alla hundar kommer från Schweiz. Nå i alla fall... denna Ulmerkott som hette... vad hette den?
T: Eeeh..
P: Grogg!
H: Ja! Hon kan ropa på grogg, den damen, nå i alla fall... så, det hette han i alla fall. Då, eh, kom det plötsligt in... han var stor han brukade jaga ut andra hundar, fick inte vara hundar på krogen nej. Men en dag kom det in en liten gul hund. En liten konstig gul hund. Och då, kasta sig Grogg över honom, men den gula hunden bara "Chlapp!" klippte utav huvet på Grogg som bara i ett som ett nafs.
T: Det var det värsta!
H: Det var det värsta ja,... som kan hända med en hund faktiskt, ja. Så... jag gick fram till ägaren och fråga va, va en attans klämmig dogg du ligger inne med sa jag, kan bita huvet av en Ulmerkott så där bara... rätt av. "Va är det för ras?" sa jag. "Ja jag vet... ja ras och ras alltså... innan jag... målade den gul, va ...och klippte av svansen, va... och filade ner taggarna, va... så var det en krokodil."